Duiken in Nederland

Denk je dat duiken in Nederland donker is? Is er wel wat te zien dan? Is dat niet erg koud?

 Laat je verrassen!

Er zit meer leven dan je denkt!

Het is natuurlijk waar dat je in Nederland andere omstandigheden hebt dan tijdens je vakantie in tropische wateren. Een goede duikuitrusting is van belang en ook een gedegen opleiding is nodig.

Maar, wist je dat in Zeeland op de vierkante meter meer verscheidenheid aan leven te zien is dan bijvoorbeeld in Egypte? En dat het tegenkomen van een flinke snoek in Bussloo net zo spannend kan zijn als die haai in Egypte? En wat dacht je van zeepaardjes en inktvissen. Die kom je niet alleen in helder water tegen, maar ook in Zeeland. Als je maar weet in waar en wanneer je moet zoeken.

Gelukkig zijn er in onze vereniging genoeg mensen die je de weg kunnen wijzen en graag samen met je onderduiken. Kom daarom duiken bij de Apa Dukers in Epe.

In Nederland kan je duiken in Zeeland (Grevelingen, Oosterschelde, Veerse Meer), maar ook in heel veel recreatieplassen en meertjes. Zo kan je in de buurt van Epe bijvoorbeeld onderduiken in Bussloo en diverse plassen in Zwolle, zoals de Whytmenerplas, Millingerplas, De Markte.